Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Mat og drikke

En ferie på Skiathos har mye å by på i det kulinariske regi. Derfor har vi valgt å beskrive ett par av de ting man bør prøve og så klart kjøpe med seg hjem. Oliven og olivenolje kan kjøpes stort sett overalt, og er dermed en passende suvenir å ta med seg hjem til Norden. Utenom dette velger mange å kjøpe både Ouzo og Metaxa med seg.
Det greske kjøkken gleder stort sett alle besøkende. Hver og en har ofte sin egen livrett. Det greske kjøkken ses som en helhet, og dette oppsummeres perfekt under betegnelsen ”Meze”. Velbekomme!

Oliven
Hellas er kjent for sine 120 millioner oliventrær. Treet kalles for ”barnets tre”, og gis ofte i dåpsgave. Ca. 30 år senere kan ”barnet” begynne å høste fruktene og oppnå rundt 30kg oliven pr tre. For å fremstille en god liter ”ekstra jomfru olivenolje” kreves det opp mot 5-7kg oliven. Det ”grønne gull” har alltid vært en viktig inntektskilde, og sikrer også et langt liv blant de lokale.

Ouzo
Ouzo er brennevin destillerte på presset vindruer – tilsatt stjerne-anis. Anisoljen i kombinasjon med kaldt vann skaper den hvite fargen under sammenblanding. Derfor tar ouzo seg best ut med isbiter i glasset.

Metaxa
Metaxa er en cognac-variant. Faktisk er det snakk om hvitvin som er destillert med et antall krydderier som roseblader. Metaxa må kun produseres i Hellas og er en stor popularitet blant lokale og besøkende.

Meze
Her er det snakk om et arabisk ord som heter ”Mazetik”, som har tatt en mindre språklig forvandling. Ordet betyr ”smak / å smake”, og det forklarer enkelt hva man skal gjøre med maten. Bestill in flere små retter av forskjellige karakter og sørg for å dele maten med alle rundt bordet. Alle retter på menyen er brukbare og man bestemmer selv kombinasjonene. Slik oppnår man den beste opplevelsen med det greske kjøkken. Alt skal prøves og smakes!

Restaurant tips

Anderssons bar

Med sin plassering på en sidegate i Papadiamantis Street ligger Anderssons Bar sentral i Skiathos by. Her får du gode drinker og cocktails og hyggelig utpreget skandinavisk selskap. Hver tirsdag og fredag holdes det musikkquiz på kvelden for alle interesserte.

Artesanal

Håndformet brød og kaker, pizza og andre retter, samt drikke med autentiske naturlige kvaliteter, som inkorporerer friske ingredienser samt passion. Her er det særlig fokus på å bevare tradisjonelle teknikker i matlagingen.

Basilicos Restaurant

En gang i blant er det nødvendig å gå egne veier for å finne de gjemte skattene på ferien din. Andre ganger kan det være nok å svinge av på en liten sidegate. Her finner du Basilikos Restaurant, som er et hyggelig pit-stop i Skiathos By. På menyen finner du de mest populære rettene fra det greske kjøkkenet- moussaka, fisk og skalldyr og lammekoteletter- samt moderne retter, alt sammen tilberedt med lokale ingredienser av eieren selv.
Tlf: +30 24270 21022  

Borzoi

Borzoi restaurant og nattklubb i den sentrale delen av Skiathos by er en av de mest elegante restauranter og nattklubber på øyen, og her serveres det drinker og mat i den vakre "innehagen" fra kl. 19, mens nattklubben er åpen til tidlig morgen.

Elia's

Ved Mandraki-hotellet i Koukounaries finner du restaurantperlen Elia's. Det er den første restauranten på Sporadene som er blitt anerkjent som en av de beste i Hellas med den kulinariske "Xrysoi Skoufi"-pris.

Ergon

Denne åpne innrede restauranten med sin egne fødevarebutikk er en unik opplevelse. Her serveres det tidssvarende greske retter og det selges greske spesialiteter fra butikken. Hver dag arrangeres det også matlagingskurser fra 11:30 til 13:30 med et gratis glass vin som avslutning.

Exantas

Dersom ideen om det greske kjøkkenet med en twist, rett ovenfor stranden høres interessant ut for deg, så bli med å ta en del i en utsøkt "Wine and Dine"- opplevelse!

Ta et screenshot av denne siden med til restauranten så får du 10% rabatt på lunsjen.

Tlf:  +30 24270 24035

Infinity Blue

Med sin plassering høyt over havet nær Kanapitsa har Infinity Blue en fantastisk utsikt over havet mens solen går ned over fjellene mot vest. Her serveres friske salater, tradisjonelle greske retter og en internasjonal meny av høy kvalitet.

Koziakas

I den gamle havnen i Skiathos by finner du Koziakas Grill House som byr på forskjellige kjøttretter, tilberedt over kull og servert direkte fra grillen.

Lo&La

Fra Lo&Las hyggelige terrasse har du utsikt over hele den gamle havnen. Her serverer Lorenzo og Anastasia retter fra det greske og det italienske kjøkkenet, akkompagnert av god vin og hyggelig betjening.

Rock'n Roll Cocktail Bar

Med sin beliggenhet opp av trappetrinnene ved den gamle havn i Skiathos By er Rock'n'Roll Bar et hyggelig sted å sitte seg ned å ta en cocktail eller en drink, mens du titter ut over havet.

Rose Garden

Vår familie ønsker deg velkommen til Rose Garden.
Vår største ønske er å skape et hyggelig sted både for våre venner og oss selv. Et sted hvor vi forbereder autentiske tradisjonelle greske retter som våre forelde og besteforeldre forbereder for oss, samt retter fra internasjonale kjøkken som vi anser som gode og spesielle. Alt er tilberedt ved bruk av fersk fisk, lokalt kjøtt og grønsaker.

Scuna

Scuna restaurant er mer enn bare et sted hvor man kan nyte tradisjonelle greske oppskrifter, eller retter fra Middelhavet og en internasjonal meny. Her er det også en fantastisk utsikt og en unik atmosfære. Restauranten finner du langs veien ut av den nye delen av havnen.

Sol Levantes Café

Sol Levante Cafe er et sted for avslapping, hvor du kan lene deg tilbake og nyte en kopp kaffe, en drink, cocktails eller lettere retter som salater, club sandwiches og burger eller is.

På kafeen viser de også Premier League.

Cafeen ligger langs den nye havnen.
Tlf: +30 24270 22975

Windmill Restaurant

Alle bestillinger gjøres via internett.
www.resdiary.com
The Windmill Restaurant Skiathos

1901 Restaurant

Denne atmosfærfylte restauranten holder til i en fin 100 år gammel, restaurert steinbygning i hjerte av den gamle bydel. Her disker kokken, Petros Pikoulas, opp den tradisjonelle middelhavsretter med en gresk tvist, som for eksempel lammekoteletter med pesto eller biff med fylte artisjokk. Her finner du og venlig betjening, et utmerket vinkart og innbydende jazz. Åpent hver dag fra 18:15.

Tel: +30 24270 21717
skiathos1901.gr