Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Sikkerhet

Vær sikker på ferie

Vi håper at ferien din skal bli så trygg og god som du forventer deg. Her får du noen tips vedrørende din sikkerhet og helse.

Bade i havet

Vær oppmerksom på at det finnes dybdeforskjeller, havstrømmer, flo og fjære etc. Hold alltid barn under oppsikt! Svøm langs med stranden og pass på båter og vannskutere. Bad helst ikke alene eller etter mørkets frembrudd. Om stranden har badeflagg, skal disse respekteres og etterfølges.

  • Grønt eller hvitt flagg: Trygt å bade
  • Gult eller blått flagg: Vær ekstra forsiktig
  • Rødt eller sort flagg: Bading forbudt!

Balkong

La ikke små barn være alene på balkongen og still ikke balkongmøbler eller annet på balkongen, slik at barna kan klatre på dem.

Barn

De fleste barn er nysgjerrige og piler gjerne i vei for å leke og bli kjent med alt det nye når de kommer til hotellet og badeplassene. Ved ankomst bør dere gå gjennom rommet/leiligheten, hotellområdet og de nærmeste omgivelsene og forklare hvilke regler som gjelder og hva de skal være forsiktige med. Ikke glem å holde barna under oppsikt når de leker i bassenget eller på stranden, på lekeplasser og på balkongen.

Basseng

Respekter hotellets bassengregler. Før du hopper i det, kontroller om det finnes ulike dybdenivåer i bassenget. Husk at det ofte kan være glatt rundt bassengene, i trapper og på gulvfliser.

Bil, moped og motorsykkel

Dersom du ønsker å se deg om på egenhånd med leiebil, moped eller motorsykkel oppfordrer vi deg til å benytte tilgjengelig sikkerhetsutstyr som hjelm, sikkerhetsbelte etc. Kontroller at kjøretøyet er forsikret og at din egen forsikring er dekkende.

Din helsetilstand og ditt ansvar

Det er bare du selv som vet om du har god nok helse til å snorkle, svømme eller delta i aktiviteter som er fysisk anstrengende i varmen. Noen av våre utflukter kan ta deg langt bort fra lege eller annen profesjonell hjelp og sikkerheten om bord på båter, på turstier eller severdigheter er ikke alltid den vi er vant med hjemmefra.

Elektrisitet og gass

Hvis hotellet har gasskomfyr må anvisningene på denne følges nøye. Ved elektriske feil eller defekter, må dette rapporteres umiddelbart til resepsjonen. Ikke prøv å gjøre reparasjoner selv.

Glassdører

Balkongdører og store ytterdører av glass er vanlige på sydlige breddegrader. De kan være vanskelige å se i sollyset eller i mørket. Vær forsiktig, spesielt med tanke på barna, så de ikke går rett inn i dem.

Heis

Barn skal ikke bruke heisen alene, de må ta heisen i følge med voksne.

Natteliv i utlandet

Akkurat som hjemme er det sunn fornuft som gjelder når du tar del i byens natteliv. Men det finnes også noen punkter det kan være lurt å huske i tillegg:

  • Ikke gå alene hjem på kveldstid. Ta følge med venner, eller ta en taxi.
  • Ikke gå fra drinken din ubevoktet i baren, og hold gjerne hånden over glasset når du setter det fra deg.
  • Ikke ta imot drinker fra mennesker du ikke kjenner
  • Respekter hotellets regler for når det skal være stille på hotellområdet
  • Ikke bad om natten, det er da bassengene får klorpåfyll
  • Bruk hjelm og kjør forsiktig hvis du leier moped. Kjør aldri i beruset tilstand.

Husk at Vings personale er der for din skyld. Lagre gjerne nummeret til servicetelefonen vår på mobilen, og ikke nøl med å kontakte oss hvis du trenger hjelp eller har spørsmål.

Safe

Lås inn verdisakene dine så snart du kommer til hotellet. Ta ikke med deg verdisaker eller unødvendig mye kontanter når du går ut. Når du forlater rommet må du se til at vinduer er lukket og at balkongdøren er låst. Ikke la noen ta med seg bankkortet ditt utenfor synshold.

Sportsdykking

Forsikre deg om at dykkerskolen du har meldt deg på holder mål og er tilsluttet en av de større dykkeorganisasjonene (CMAS, PADI, BSAC, NAUI). Ving samarbeider ofte med gode aktører lokalt, så ta gjerne kontakt for tips.

Tilbakemelding

Om du legger merke til noe du opplever som en sikkerhetsrisiko, er vi svært takknemlige om du forteller det til oss. Det gir oss muligheten til å forbedre sikkerheten ytterligere og påvirke hotell og lokale myndigheter.